Tanácsok az aranyér

otthoni kezelésére

Az Év Magánrendelőjétől

Az aranyér aranyér otthoni kezelése manapság már jól bevált módszereken alapul. Ezek a tanácsok a nemzetközi szakmai ajánlások szerint a panaszok csökkentésére minden fokú aranyér, sőt, a legtöbb végbélbetegség esetén megelőzésre is javasoltak.
Az ajánlások több, egymásra épülő módszert javasolnak, melyek legtöbbször a mindennapi életvitelünkbe nagyobb áldozat nélkül beilleszthetőek.

Milyen otthoni lehetőségeink vannak az aranyérrel kapcsolatban?

 Aranyér megelőzése, a panaszok enyhítése az életmód változtatásával

Táplálkozás

Az aranyér okozta panaszok és az aranyér betegség kialakulását megelőzheti, késleltetheti, az aranyér elleni kezelésnek is része lehet a növényi rostokat tartalmazó (zöldségek, esetleg müzli- és korpafélék) és folyadékban gazdag diéta, a székletlazítók használata, mely laza, lágy székletet okoz, valamint az irritáló alkohol és a csípős ételek fogyasztásának elhagyása.

Mozgás, sport

A bélrenyheség elkerülése céljából fontos, hogy a rendszeres, heti legalább 3-4×30 perces testmozgást próbáljuk beiktatni, és az életünk részévé tegyük. Leginkább a dinamikus, nem nagyon megterhelő sportok a megfelelőek az aranyér megelőzésére és az aranyeres panaszok valamint az esetleges túlsúly csökkentésére.

A rendszeres székelés kialakítása – a toalett tréning

Hazánkban nem igazán ismert, az előzőeket kiegészítő módszer, hogy a szervezetünket a rendszeres székelésre szoktassuk. Akkor van erre szükség, ha nincs (nem is volt, vagy az idők folyamán kikopott) magától működő megszokott székelési ritmusunk. Ilyen esetekben segít kialakítani az étkezés utáni automatikus székelési reflexet.
Minden étkezést követően 20-30 perccel üljünk nyugodt, ellazult körülmények között a toaletten 8-10 percet a székelési ingertől függetlenül, akár inger nélkül is.
Amennyiben beindul a székelési inger, székeljünk!
Egy pár hét után általában kialakul, majd berögződik az egyik étkezést követő napi székelési ritmus. A tréninget ilyenkor, stabilan beinduló napi székeléskor érdemes csak abbahagyni.

Könnyítsen könnyedén!

Sok esetben maguk a helytelen székelési szokások, reflexek sem segítik a székelést, és a nehéz(kes), fájdalmas ürítés gyakran visszatér, fokozódik. Alig ismert dolog, hogy a könnyed székeléshez alapvetően szükséges a mellkasi, hasi, kismedencei és záróizmok, valamint az érzékelés helyes, összerendezett működése.
A tanácsok megfogadása az életminőséget alapjaiban segít javítani, ezért az egészséges székelési szokások, összerendezett reflexek kialakítása céljából még több gyakorlatias tanácsért kattintson ide!–>>

Önámítás azt gondolnia, hogy a panaszok kialakulásához vezető életvitelét folytatva egyszer csak megszűnnek a panaszai. Változtatni viszont nem egyszerű, nem is könnyű.

Ev-Maganrendeloje-2014-logo
Ev-Maganrendeloje-2017-logo

 Műtét nélkül is segíthetünk

Központjainkban segítünk kijavítani az aranyér kialakulását okozó helytelen székelési reflexeket, szokásokat. Nem csak a proktológiai vizsgálat során, de akár kismedencei EMG biofeedback vizsgálattal is kiszűrjük, majd az ezek alapján egyénileg összeállított tréning programmal be is tanítjuk.
Az akár apró, begyakorolt változtatásokat a mindennapi életünkbe beépítése műtét nélkül is alapvető javulást hozhat az életminőségben.

Aranyér öngyógyítása: krémek, kúpok

A végbélbetegségek öngyógyításával az az alapvető probléma, hogy bármilyen végbélbetegséget, végbélpanaszt aranyérnek gondolunk annak ellenére, hogy azt többféle szerv (aranyér, záróizom, nyálkahártya, bőr, mirigyek, stb.) sokféle, akár egyszerre meglévő betegsége (gyulladás, feszülés, gyengeség, daganat, stb.) okozhatja. A köznyelv, a közvélekedés sem segít sokat abban, hogy kifejezzük, megértessük problémáinkat.

Mások javaslatára a nekik vagy akár csak hallomásból sikeresnek ítélt bármilyen gyógyszert, módszert hajlamosak vagyunk kipróbálni a siker reményében anélkül, hogy valódi problémánkkal egyáltalán tisztába lehetnénk.

Az aranyérre való gyógyszereknek ezek miatt azt a teljesen lehetetlen igényt kell kielégíteni, hogy mindezekre (akár ellentétes, bármilyen problémára) egyszerre, érezhető javulást, gyógyírt nyújtsanak. Ezért a gyógyszergyártók általában a semmit sem ártani és mindenből mindenre egy keveset elvei alapján keverik ki, legtöbbször csak a panaszokat csökkentő csodaszereiket.

És ha ez nem elég, milyen lehetőségeim vannak még?

Az aranyér gyógyítása, a belső aranyér műtét nélküli, vagy akár lézeres kezelése manapság már jól bevált módszereken alapul. Ezek sokkal kevésbé kellemetlen mellékhatásokkal járnak, mint az aranyér hagyományos műtétje. Ráadásul ezek az aranyér kezelések legtöbbször a mindennapi életvitelünkbe könnyen beilleszthetőek. Ezzel együtt az aranyerek későbbi kiújulását, újabb aranyerek kialakulását megelőzve, az aranyeret kiváltó tényezőket megszüntetve hosszú távú panaszmentesség érhető el.

Téves diagnózis az aranyér?

Biztos, hogy csak aranyér okozza aranyér panaszát?

Az aranyér tüneténeknek tulajdonított panaszokat -mint a fájdalom, a vérzés, a viszketés, szorulás- leggyakrabban nem csak maga az aranyér, hanem más végbélbetegség is okozza. Ilyen betegség pl. a végbélrepedés és a különböző gyulladások, kismedencei izom-összehangolási problémák, fertőzések. Ilyenkor az esetleg valóban meglévő aranyér gyógyítása -akár gyógyszeresen, akár sebészileg- az aranyérre fogott panaszokat önmagában nem csak hogy nem szünteti meg, de sokszor még fokozza is! Emiatt mondják sokan, hogy az aranyér  a kezelés után rosszabb lesz. Sokszor csak a panaszt okozó betegség figyelembevétele, és mindezek összetett, egyénre szabott kezelésével hosszú távú és teljes gyógyulás érhető el.

Panasza, betegsége a nem megfelelő otthoni kezelés hatására hamar rosszabbodhat.

Előzze meg mielőbb állapota rosszabbodását, panaszai fokozódását!

Aranyér Központunk 2014-ben az Év Magánrendelője verseny szakmai, 2017-ben a közönségdíját nyerte el.

Kövessen Facebook-on is!

🟦Március a vastagbéldaganat megelőzésének nemzetközi hónapja!🟦A téma legnagyobb sztárok szerint is kiemelten fontos, nemrég például nagy visszhangot keltett Ryan Reynolds figyelemfelhívó akciója: kamerák előtt esett át élete első vastagbéltükrözésén. A színész azért vállalta a nyilvánosságot, hogy életeket mentsen, és megmutatta, hogy a vizsgálat egyáltalán nem olyan kellemetlen, mint ahogy azt az emberek általában elképzelik. ... Olvasson tovább-->>See Less
Megtekintés Facebook-on

ARANYÉR KÖZPONTJAINK CÍME, ELÉRHETŐSÉGE:

Célunk, hogy a hatékony vizsgálatot, kezeléseket Ön lehetőleg akár a munkahelyről is szívesen elugorva, mint egy megszokott ügyintézést, a mindennapi életvitelt folytatva meg tudja oldani, és utána a napi rutint egy baráti mosollyal, jó hangulatban, traumák elszenvedése nélkül folytassa.

Szeretettel várjuk Aranyér Központunkban Budapesten és Székesfehérváron!

Budapesti proktológia

Budapesti Aranyér Központunk címe:

1024 Budapest, Lövőház utca 24.
félemelet 5. (8-as kapucsengő)

Székesfehérvári proktológia

Székesfehérvári Aranyér Központunk címe:

8000 Székesfehérvár, Kertalja utca 11/A.

Egészségpénztárak

A konzultációs díj fizetése rendelésünkön készpénzzel vagy bankkártyával történhet. Az önkéntes egészségpénztár a kért számla ellenében a díj összegét a páciensnek a későbbiekben utalja vissza. (Közvetlenül egészségpénztári kártyákkal való fizetés nem lehetséges.)

Központunk jelenleg a következő önkéntes egészségpénztárakkal (Ep.) kötött szerződést:

Teladoc (Advance Medical), Union Érted, Allianz Hungária Ep., Danubius Ep., Életút Ep., Generali Ep., Herendi Ep., IZYS Önsegélyező Pénztár, Medicina Ep., MKB Ep., OTP Ep., Patika Ep., Postás Ep., Prémium (AXA) Ep., Questor Ep., Tempo Ep., Vasutas Ep., Vitamin Ep.

Vizsgáltassa ki panaszait!

Foglaljon most időpontot szakértőinkhez kivizsgálásra Az Év Magánrendelőjébe!

Partnereink

Küldetésünk, hogy könnyebbé tegyük az Ön életét végbélproblémáinak megelőzésével és meggyógyításával.

Hisszük, hogy minden embernek alapvető joga, hogy egészségesen, egészségügyi problémáktól mentesen, szabadon élhesse életét, és Egészségügyi Központunknak minden hiteles módon segítenie kell őt abban, hogy ezt el is érhesse.