Proktológiai kivizsgálás és végbélvizsgálat Aranyér Központjainkban

 

A proktológiai vizsgálat előtt előkészítésként csak egy székletürítés javasolt, beöntés, bélmosás, hashajtás nem szükséges. A végbélvizsgálat előtti koplalás nem csak felesleges, de akár ájuláshoz is vezethet a vizsgálat körüli felfokozott idegállapotban, erért káros és veszélyes is lehet.

A konzultáció vendégeink részletes kikérdezésével kezdődik. A következő kérdésekre mindenképpen számítani kell:
“Széklete rendezett-e? Van-e vérzése, fájdalma székeléskor? Érez-e időszakos vagy állandó duzzanatot, viszketést? Vett-e észre váladékozást, haspuffadást, fogyást? Székletét és a szeleket vissza tudja-e tartani? Volt, van-e a családban rosszindulatú daganatos beteg? Panaszaival vizsgálták-e már korábban? Van-e egyéb betegsége, gyógyszerérzékenysége? Szed-e valamilyen gyógyszert, különös tekintettel a véralvadásgátlókra?”
Kórelőzmény esetén az elhozott dokumentációt is ilyenkor tekintjük át. Érdemes ezért a válaszokat előre átgondolni, a korábbi papírokat elhozni.
A gördülékeny bejutás céljából, kérem olvassa el előre Tájékoztató és beleegyező nyilatkozatunkat!
A vizsgálat alatti teendőiről, az arra való felkészülésről talán minden fontosat elolvashat a www.proktológus.hu oldalon.

 

Hogyan zajlik maga a végbélvizsgálat?

A proktológiai vizsgálathoz a legkevésbé kellemetlen és a szemérmet legkevésbé bántó testhelyzet a bal oldalfekvés a hashoz felhúzott térdekkel. Nagyon fontos, a vizsgálatot és a kezelést nagyban segíti a testi-lelki ellazulás, ami a körülményeket tekintve sokszor igen nehéz. Ebben sokat segít a nyugodt környezet, türelmünk és megnyugtató viselkedésünk.
A vizsgálat minden esetben a végbéltájék megtekintésével kezdődik. Néhány elváltozásra már ekkor fény derül.
Ez után következik az ujjal való kíméletes végbélvizsgálat, mikor is a végbél fájdalma, a fájdalmasság iránya, a záróizom feszessége, esetleges kinövések is vizsgálhatók. A sokak által igényelt altatásos végbélvizsgálat sok végbélprobléma kiderítésére (pl. fájdalom) alkalmatlan, erre a legendásan kíméletes vizsgálati technikánkkal nincs is szükség (vendégeink ezzel kapcsolatos véleményéről itt olvashat>>). Nagyfokú fájdalom esetén viszont a további vizsgálatnak értéke sokszor kétséges, egyes betegségek állapotát csak rontja, ilyenkor érdemes ettől eltekinteni, a kezelés egy későbbi időszakában pedig fájdalom nélkül elvégezni.
végbéltükrözéskor (anoscopia) a végbél alsó 5-8 centiméterét lehet megvizsgálni, ekkor lehet a nyálkahártya és az aranyerek állapotát rendesen megítélni. Végbéltükörből a talált betegségtől és az esetleges kezeléstől függően többféle vastagság (a speciálisan gyártott 14mm vékonytól az akár operációs 22mm-ig) használatos. Ilyen előkészülettel történik az aranyerek esetleges kezelése – gyűrűzése – is.
Ezek után kerül sor a végbél alsó 13-20cm átnézésére, amit vékony, 14mm-es rektoszkóppal végzünk, minimális kellemetlenséggel.
Szükség esetén a végbélzáróizmok feszessége, erőssége, működése megítélésére nyomásvizsgálat is történik. 

Milyen vizsgálatokat végezhetünk még a kivizsgálás során?

A tudomány és a technika feljődésével egyre inkább kitágulnak a proktológiai vizsgálat és a kezelés eredményességének határai.

Digitális 3D végbélultrahang-vizsgálat

Budapesti Központunkban lehetőség nyílt az egyik legmodernebb (BK3000) digitális ultrahang készülék segítségével a végbél körüli és kismedencei terület akár 3D, doppler és elastographiás ultrahang-vizsgálatára. Ez némely esetben akár az MR vizsgálatot is helyettesíti. Szükség esetén legtöbbször ezt a proktológiai vizsgálat során végezzük, bonyolultabb esetben egy későbbi, megbeszélt időpontban.

Kismedencei biofeedback asszisztált izomaktivitás, EMG vizsgálat és tréning.

Amennyiben a proktológiai vizsgálat során azt találjuk, hogy a kismedencei és végbél-záróizmok működészavara, gyengesége vagy túlfeszülése fokozza vagy okozza a panaszokat, egy későbbi, megbeszélt időpontban speciális szenzorok, eszközök és a számítógép segítségével vizsgálunk. Amennyiben szükséges, a készülékek segítségével végzett tréning sorozat során segítjük a működés helyreállítását. A kismedencei biofeedback asszisztált EMG vizsgálatról és tréningről ide kattintva olvashat.>>

 

Nézze meg a vizsgálatról készült videósorozatot: Aranyér vizsgálat videósorozat

A videóleckék nem csak kósza mendemondákon alapulnak, hanem  sok ezer betegem vizsgálatának megfigyelését, annak tapasztalatát foglalják magukban. Ezért sokkal többet adnak, sokkal több dologról tájékoztatnak, mint amit valaha is el tudnánk képzelni, amire valaha is gondolnánk a vizsgálat előtt.

De erre ne a vizsgálatkor döbbenjen rá, mert akkor már túl késő! Kérje az ingyenes videósorozatot most! 

Keresztnév: *
Email: *

Aranyér Központunk 2014-ben az Év Magánrendelője verseny szakmai, 2017-ben a közönségdíját nyerte el.

Kövessen Facebook-on is!

2 héttel ezelőtt

Miben tudunk segíteni a kismamáknak?Hálásan köszönöm a Preghello felkérését, részletek a beszélgetésben.#aranyér #várandósság #preghello #podcastSokan tesztek fel kérdéseket az AnyaHang - kismamák és anyukák egymást segítő csoportja ban a várandósság ideje alatt kialakuló aranyér kezeléséről, ezért Dr Péter Bánfalvi, proktológus részletesen elmondja a PregHello Podcast legújabb adásában, hogy mire kell figyelni, illetve mit tegyünk egy aranyeres megbetegedés esetén.🎧Spotifyon hallgatható: open.spotify.com/episode/2bJfKyij9y3DEtUbbpxzu0👀Yoututbeon nézhető: www.youtube.com/watch?v=te6FcrUNU88Az podcast adás a következő kérdésekre ad választ:🔸 Mi is az az aranyér?🔸 Aranyér vagy aranyér megbetegedés?🔸 Milyen tünetek kísérik az aranyér megbetegedést?🔸 Hogyan alakulnak az aranyeres tünetek a várandósság alatt?🔸 Mit tehetünk a megelőzés érdekében?🔸 Hogyan függnek össze a stresszel az aranyeres tünetek?🔸 A mozgás mennyire segít a megelőzésben?🔸 Milyen szerepet játszhat az intimtorna az aranyeres megbetegedések megelőzésében és kezelésében?🔸 Hogyan kezelhető egy már kialakult megbetegedés?🔸 Milyen szövődményei lehetnek egy kezeletlen aranyeres megbetegedésnek?🔸 Miben segíthet a szülés utáni kismedencei rehabilitáció?💫 Aki kérdez: Dr. Németh Ildikó, PregHello várandós mobilapplikáció alapító, aki válaszol: Dr. Bánfalvi Péter proktológus👣 #PregHello #PregHelloPodcast #aranyér ... Olvasson tovább-->>See Less
Megtekintés Facebook-on

ARANYÉR KÖZPONTJAINK CÍME, TELEFONSZÁMA:

Célunk, hogy a hatékony vizsgálatot, kezeléseket Ön lehetőleg akár a munkahelyről is szívesen elugorva, mint egy megszokott ügyintézést, a mindennapi életvitelt folytatva meg tudja oldani, és utána a napi rutint egy baráti mosollyal, jó hangulatban, traumák elszenvedése nélkül folytassa.

Telefonos bejelentkezés munkanapokon 9-18 óráig:

+3630-868-0244

Szeretettel várjuk Aranyér Központunkban Budapesten és Székesfehérváron!

Budapesti proktológia

Budapesti Aranyér Központunk címe:

1024 Budapest, Lövőház utca 24.
félemelet 5. (8-as kapucsengő)

Székesfehérvári proktológia

Székesfehérvári Aranyér Központunk címe:

8000 Székesfehérvár, Budai út 318.

Egészségpénztárak

A konzultációs díj fizetése rendelésünkön készpénzzel vagy bankkártyával történhet. Az önkéntes egészségpénztár a kért számla ellenében a díj összegét a páciensnek a későbbiekben utalja vissza. (Közvetlenül egészségpénztári kártyákkal való fizetés nem lehetséges.)

Központunk jelenleg a következő önkéntes egészségpénztárakkal (Ep.) kötött szerződést:

ADVANCE MEDICAL, Allianz Hungária Ep., Danubius Ep., Életút Ep., Generali Ep., Herendi Ep., IZYS Önsegélyező Pénztár, Medicina Ep., MKB Ep., OTP Ep., Patika Ep., Postás Ep., Prémium (AXA) Ep., Questor Ep., Tempo Ep., Vasutas Ep., Vitamin Ep.

Küldetésünk, hogy könnyebbé tegyük az Ön életét végbélproblémáinak megelőzésével és meggyógyításával.

Hisszük, hogy minden embernek alapvető joga, hogy egészségesen, egészségügyi problémáktól mentesen, szabadon élhesse életét, és Egészségügyi Központunknak minden hiteles módon segítenie kell őt abban, hogy ezt el is érhesse.