Keresés
Close this search box.
Keresés

Király Éva

dietetikus, funkcionális táplálkozási szakértő, hormonegyensúly tanácsadó, mentálhigiénés segítő

2010-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán. Közvetlenül utána elsősorban prevenciós dietetikusként dolgoztam, sokrétű tapasztalatra tettem szert. Legfőbb célom az volt, hogy olyan kezdeményezésekben vegyek részt, amelyek az emberek egészséges életmódjának kialakítását támogatják.
Két gyermekem van, és azt, hogy dietetikus lettem, tulajdonképpen nekik köszönhetem: az ő felelősségteljes táplálásuk igénye keltette fel bennem az érdeklődést és az elhivatottságot.
Vallom Szent Györgyi Albert mondatát, mely szerint az ember elsődleges kapcsolata a külvilággal maga a táplálkozás. Mindaz, amit a táplálékkal elfogyasztunk, hatással van az egészségi állapotunkra hosszútávon. Már gyerekkoromban megismerkedtem különböző alternatív gyógyászati módszerrel, így teljesen természetes számomra, hogy egy adott egészségügyi kihíváshoz több oldalról, holisztikusan közelítsek.
2013 óta vagyok a Táplálkozás-Beállítás™ szakmai csapatának  tagja. A mindennapi munkám során célom, hogy bármilyen egészségügyi kihívást egyéni sajátosságok mentén, célirányos és személyre szabottan közelítsem meg, eredményes támogatást tudjak nyújtani az ügyfeleimnek.
Fontosnak tartom a folyamatos szakmai fejlődést, így továbbképeztem magam hormonegyensúly tanácsadóvá és akkreditált funkcionális táplálkozási szakértővé, mentálhigiénés segítővé, hogy minél hatékonyabban és átfogóbban tudjam a hozzám
fordulókat segíteni.
Kiemelt szakmai területeim: prevenciós dietetika és alkalmazott táplálkozástudomány; hormonális egyensúlyok egyéni kérdései (inzulinrezisztencia, PCOS, pajzsmirigyműködési zavarok), emésztőrendszeri kihívások, várandósság étkezési vonatkozásai.
2020 óta családi vállalkozásban, ötletgazdájaként és társtulajdonosaként részt veszek az Alaplé Bár hálózat működtetésében.
Dietetikai tanácsadást online vállalok.

Mikor érdemes dietetikussal konzultálnia?

Rendelkezik Ön jelentős túlsúllyal? Van cukorbetegsége, magasvérnyomása, magasabb a koleszterinszintje? Tapasztal magán valamilyen bőrtünetet, pl. ekcémát, pattanásokat, csalánkiütést? Kevesebb, mint 1.5 l folyadékot fogyaszt naponta? Rendszeresen hasmenése, kemény vagy irritáló széklete van? Gyakran előfordul emésztési problémája, túlzott teltségérzete, gyomorégése, hasfájása, haspuffadása? Van valamilyen tudott ételallergiája, étel intoleranciája, emésztési betegsége, mint az irritábilis bél szindróma, cöliákia, reflux, bélgyulladás vagy egyéb autoimmun betegség?

Amennyiben az előbbi kérdések közül bármelyik igaz Önre, érdemes dietetikusunkkal online konzultálnia.

Foglaljon időpontot Király Éva dietetikusunkhoz online (Skype) konzultációra!