Kismedencei problémák komplex kivizsgálása és rehabilitációja műtét és fájdalom nélkül

 

barátságos környezetben a többszörösen is Az Év Magánrendelője díj nyertes Központunkban

Kinek segít a komplex kismedencei kivizsgálás és szükség esetén a személyre szabott rehabilitációs tréning program?

szülés után

Szülési, műtéti sérülések (gyanúja), kismedencei fájdalmak

A kismedencei és záróizmok, és az idegek hüvelyi szüléskor, de különböző műtétek (végbélsipoly, aranyér, végbélrák műtétje, végbéltágítás, méheltávolítás) alkalmával is sérülhetnek. Ennek hatására a sérült izmok működése meggyengül, más, épebben maradt izmok viszont igyekeznek (sokszor nem megfelelően) ezek szerepét átvenni. Viszont ez a folyamat nem mindig alakul megfelelően, és lassan, alattomosan, részben izomgyengeség okozta fokozódó lazaság, másrészt túlfeszülés okozta görcsösség alakulhat ki akár évtizedekkel később is.
Ez a későbbiekben akár különböző testtartásban, székeléskor, vagy akár állandó jelleggel fájdalmat, székelési, vizelési, mozgási, tartási és szexuális problémákat okozhat.

hasmenés

Széklet- és vizelettartási nehézség, kismedencei süllyedés

Amennyiben általában a kor előhaladtával természetes módon, de akár sérülés hatására hirtelen kialakulva a záróizom székletvisszatartó szerepe meggyengül, az a megszokott életvitelünket alapjaiban teheti tönkre. Általában a záróizmok gyengeségén túl azok nem megfelelő működése is hozzájárul ahhoz, hogy először csak szél- és híg széklet esetén érzékeljük, majd később akár a kemény széklet visszatartása is lehetetlenné válik. Ebben az esetben a későbbiekben szóba kerülhet a roncsolódott záróizom helyreállító műtét, viszont egyrészt törekednünk kell arra, hogy az állapotot akár műtét nélkül, a záróizom működésének rendbetételével és egyéb életmódi tanácsokkal újra élhessük mindennapi megszokott életünket. Amennyiben a helyreállító műtétre mindenképpen sort kell keríteni, a biofeedback tréning műtét előtt és után is segít abban, hogy az új helyzetben a záróizom a megfelelő módon, összehangoltan tudjon működni.

Orvosunk:

Dr. Pácsa Szilvia

Dr. Pácsa Szilvia

nőgyógyász, kismedence betegségek szakorvosa

Személyes célom, hogy pácienseimet tudásommal gyógyuláshoz és az egészséges élet megtartásához segítsem.
Folyamatosan keresem azokat a lehetőségeket, amelyek a gyógyulást gyorsabbá és hatékonyabbá képesek tenni, hiszen az egészség, az egyéni csúcsforma elérésének feltétele a testi-lelki egyensúly megteremtése.
Ehhez a tudomány és a technika által kínált, bizonyítottan hatásos gyógyászati megoldásokat is felhasználom. Mindig személyesen is meggyőződtem az általam használt, tudományosan bizonyított módszerek hatékonyságában.

Közel 10 évvel ezelőtt fordultam a kismedence-betegségek (inkontinencia, süllyedés, kismedencei fájdalom) felé, jelentős tapasztalatot szereztem kismedencei problémával hozzám fordulók kivizsgálásában, ellátásában és gyógyításában. Rendelésem fókuszában a kismedencei betegségek kezelése, a női egészség visszaszerzése és megőrzése áll.
A kismedencei rehabilitációban, az inkontinencia kivizsgálásában és kezelésében a legfejlettebb technológiákat alkalmazom, amelyekkel valóban tartós eredményeket érhetünk el.

Rendelésemen a panaszok hátterének részletes felderítését követően mindenki egyénre szabott kezelési tervet kap, amely diétás, fizioterápiás, gyógyszeres vagy akár műtéti javaslatokat is tartalmaz.

A Magyar Nőgyógyász Társaság, a Magyar Kontinencia és Urogynekológiai Társaság, az IUGA (International Urogynecological Association) és az EUGA (European Urogynaecological Association) tagja vagyok.

A komplex kismedencei kivizsgálás és személyre szabott rehabilitációs tréning program miből áll?

Nőgyógyászati vizsgálat

A vizsgálat nőgyógyászati pozícióban, háton fekve, lábakat széttárva kézzel való vizsgálatot követően nőgyógyászati feltárással, betekintéssel kezdődik.

Hüvelyi, gáti ultrahangvizsgálat

.A kóros záróizom-működést többféle probléma is kiválthatja. Ezek szűrése legalább visszatérő esetben fontos, hiszen ha ezeket a rejtett problémákat nem kezeljük, akkor a működés javulása nehezen lehet tartós. A túlzott feszülés hátterében sokszor gyulladás, részleges izomsérülés található. Lazább izmok esetén fel kell mérni a sérülés helyét, fokát, hogy a megfelelő tréning célokat, módszereket ki tudjuk választani a legnagyobb siker érdekében. Központunkban ehhez a vásárlásakor (2020, 2021, 2022) a legmodernebb, digitális 3D-s végbélultrahang áll rendelkezésünkre.

Maga az EMG, az izomműködés vizsgálata az izmok elektromos jelei alapján (mint az EKG)

A vizsgálat mind a végbél- vagy a hüvely záróizmait, a gát és kismedence izmait, mind a székelés folyamatában alapvető szerepet játszó izmok, és más testi folyamatok elektromos jeleit vizsgálja különböző elektródák segítségével. A vizsgálatkor a az ujjra, a mellkasra, hasfalra, a gátra, a hüvelybe vagy a végbélbe kerülhetnek speciális érzékelők, melyek jeleit számítógéppel elemezzük és értékeljük. Az egyes izomcsoportokat külön-külön vizsgálva fény derülhet azok kóros működésére, reflexeire, kifáradására, a választandó kezelés módjára és valószínűsített sikerére.

Megbeszélés, összegzés

A vizsgálatot követően áttekintjük, és átbeszéljük a proktológiai, az ultrahang, a nyomásmérés, az EMG, és más hozott vizsgálat leleteit, és együtt döntünk, hogy milyen módszert javaslunk, és esetleg milyen további vizsgálat javasolt a diagnózis és a kezelés mélyebb finomítására a még nagyobb siker érdekében.

Komplex kismedencei rehabilitációs tréning program

Amennyiben a tréning mellett döntünk, előzetesen megbeszélt időpontban szakképzett trénereink esetleges kiegészítő kezeléssel együtt segítenek az elvárt cél elérésében. A tréning program során a vizsgálóeszközök segítségével kapott visszajelzés segíti a megfelelő izom működés elsajátítását. A tapasztalatok alapján általában először egy 4 alkalmas tréning programot javaslunk heti 1-2 megjelenéssel. Amennyiben a fejlődés ellenére az eredmény még nem megfelelő, további alkalmakat biztosítunk a gyakorláshoz.

Csapatunkkal arra törekszünk, hogy könnyebbé tegyük az Ön életét
végbélproblémáinak megelőzésével és meggyógyításával.

Kismedencei vizsgálati díjaink

Az ár tájékoztató jellegű, az elvégzett vizsgálatok (szövettan, tenyésztés, vírustipizálás, stb.) módosíthatják. Végbélprobléma esetén proktológiai vizsgálat szükséges. További információ, kérés esetén, kérjük, hívja kolléganőnket munkaidőben a +3630-868-0244-es telefonszámon!

Kismedencei rehabilitációs biofeedback tréning program díjaink

Kismedencei biofeedback trénereink

Deli József

Deli József

gyógytornász, kismedencei biofeedback tréner

Tanulmányaimat a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán végeztem gyógytornász szakon. Egyetemi éveim alatt sikeresen elsajátítottam a betegekkel történő kapcsolattartás módját. Mindig a páciensek igényeire szabva, a kezelőorvossal konzultálva zajlottak a fizio-, illetve fizikoterápiás kezelések, törekedve a fájdalom kizárására. Számos egyéni és csoportos foglalkozást tartottam már egészségügyi intézményekben és online módon egyaránt. Szakdolgozatomban napjaink egyik leggyakoribb emésztőrendszeri zavarával, a székrekedéssel foglalkoztam. Ekkor hallottam először a biofeedback tréningről is, amely véleményem szerint  tovább>>

Pollákné Varga Zita

Pollákné Varga Zita

asszisztens, biofeedback tréner

Megbízható, felelősségtudó, fejlődni vágyó, segítő ,empatikus ember vagyok, szívesen foglalkozom emberekkel.
1999 óta vagyok kozmetikus, a saját szépségszalonom vezetése mellett 2012 óta oktatom is a tanulókat. Egészségügyi asszisztensként 2014 óta dolgozom. A központ csapatához 2020-ban csatlakoztam, és a biofeedback tréneri vizsgát is ebben az évben tettem le.

Egészségközpontunk

Egy mondatban: A gyógyító gondoskodás.
Úgy gondolom, Aranyér Központunk mottója az igényes emberi kapcsolatokról, egyéni problémák professzionális kezeléséről, élethelyzetek minőségi megoldásáról szól.

Miért menne máshová?

Garanciát jelent munkánkra nézve, hogy elnyertük az Év Magánrendelője verseny 2014-es szakmai, 2017-es közönségdíját. Annak ellenére, hogy a mi területünket kellemetlen volta miatt senki sem szereti, kíváncsi, miért is pont a proktológia képviselőjeként és miért mi, a Dr. Bánfalvi Aranyér Központ nyerhettük el kétszer is ezt a megtisztelő címet? Olvassa el vendégeink véleményét, érdemes.>>

Várjuk szeretettel az Év Magánrendelőjében Budapesten, ahol a vizsgálaton, kezeléseken akár
a munkahelyről is elugorva,
a mindennapi életvitelt folytatva,
baráti, jó hangulatban,
traumák elszenvedése nélkül juthat túl.

Telefonos bejelentkezését munkanapokon 9-18 óráig várjuk:

+3630-868-0244

1024 Budapest, Lövőház utca 24. félemelet 5.
További információ a Központról>>

Nem csak az arcára szeretnénk mosolyt csalni. 🙂

Mit mondanak rólunk vendégeink?

Tisztelt Doktor Úr !! Ha valaki az Ön rendelőjéről rosszat mond , hát én azt megvereeeem .Ilyen korrekt fogadtatásban és ellátásban mint Önöknél még nemvolt részem, Előzékenységük, kedvességük,korrekt hozzáálásuk szinte egy kicsit nyomasztó hiszen a páciensek nem szokták meg az ilyen kedves fogadtatást és ellátást. Önök által változott meg a véleményem az orvosokról, hogy van akinél nemcsak a pénz számít hanem FŐLEG a páciens.( többségüknél ez fordítva van !! ) Ilyen ellátásért a távolság nem számít. Üdvözlöm Önöket Topolyáról- Vajdaságból ( nem Románia) D. János

Rövid várakozási idő, kedves, disztkrét személyzet, alapos, nagytudású, kedves doktor, kellemes környezet. Részemről egy látogatás után tökéletes gyógyulás! Köszönöm, és további jó munkát Doktor Úr, és csapata!

Niesner Ágnes

Soha életemben nem találkoztam ilyen emberséges,empatikus és hatalmas szaktudással rendelkező emberrel.Ő volt az egyetlen,aki komolyan vette a prblémámat és ő volt,aki segíteni tudott rajtam.Sok embernek ajánlottam és fogom továbbra is.

Aranyosné Gyüre Andrea

Remek orvos, remek ember. Ha tudom, mi vár rám a rendelőben, nem vártam volna évekig a segítségért. A beavatkozás tökéletes eredménnyel zárult, kisebb kellemetlenségekkel, mint amire számítottam. Köszönöm itt is a DOKTOR ÚRNAK! 

Tóth Ferenc

Azt hittem, nem Magyarországon vagyok. Szinte hihetetlen az az odafigyelés, tájékoztatás, empátia, és főleg szaktudás, amit a rendelésen kaptam. Nagyon sok ilyen orvosra lenne szükség a magyar egészségügyben!!!!!!!!

Ágnes

Az orvos munkáját kiválónak ítélem. A sok segédanyag amit a betegséggel kapcsolatban kaptam egyedülálló.Semmi bizonytalanság ,minden segítséget,és ismeretet megkaptam a betegéggel kapcsolatban.Az eredmény rendkívüli mert a javulás 2 héten belül mutatkozott,s az utasításokat betartva azóta is rendben vagyok. Köszönet érte.Gratulálok. Sok ilyen rendelőt.

Kiss Mátyásné

Manapság oly divatos szlogen az ügyfélélményre való törekvés. Soha sem gondoltam volna, hogy igazi ügyfélélményre egy proktológus rendelőjében lelek. Az a megnyugtató, segítő, baráti légkör, odafigyelés és gondoskodás, sokkat könnyített az állapotomon. Köszönöm!

Vass Andrea

Profi.Maximális orvos-beteg kapcsolat.Lelkiismeretes kollegális.Folyamatosan képzi magát.Ami ritka kivétel tovább adja tudását betegeinek,érthetően nem orvosi nyelven.Elegáns ,jól felszerelt rendelő.Kedves személyzet.Nincs várakozás.Bátran ajánlom ismerőseimnek ill.kollégáknak is.

Dr.Herzsenák Aranka

Amit a beteg elvárhat, mindent megkaphat, Nyugat-Európai színvonalú rendelő, mint az *****-os hotelek.

Molnár Tibor

Félelmem a vizsgálattól meg szűnt ahogyan fogadtak és erről az ott várakozó betegek is biztosítottak,a doktor úr finom humora volt ami miatt a választásom ide esett,jól döntöttem, a vizsgálat óta majdnem panaszmentes vagyok. Köszönettel Kerekes Gabi és köszönet a hírlevelekért is ami rá irányít az oda figyelésre.

Kerekes Gabi

Korrekt, precíz,kerek perec megmondja a valóságot , csak ajánlani tudom mind a rendelőt , mind Dr Bánfalvi Pétert mindenkinek aki az ő segítségére szorul.

Asztalos Attila

Gyors, alapos, tapintatos, vizsgálat során türelmes. Ajánlom mindenkinek!

Adler Imréné

Miért is érdemes személyre szabott kismedencei rehabilitációt választania problémái megoldásához?

Új, hatékony módszer a teste, az izmai feletti kontroll visszaszerzésére, a kismedencei, gáti és végbélproblémák kezelésére műtét és fájdalom nélkül. Hatékony mind a szülési és a műtéti, baleseti kismedencei sérülések, mind a túl erős, mind a túl gyenge, mind a rosszul működő kismedencei és záróizom esetében, mind a kismedencei műtétek előtt alkalmazva a nagyobb siker érdekében. A rehabilitációs tréning program az adott problémákat több oldalról is felfedő orvosi vizsgálatot követően személyre szabottan, a szinte mindig meglévő társbetegségek együttes kezelésével sokkal hatékonyabb, mind az általános “intim” területi torna.
Gyógyuljon nálunk barátságos, támogató környezetben, a többszörösen is Az Év Magánrendelője díj nyertes Központunkban!

Célunk, hogy a hatékony vizsgálatot, kezeléseket Ön lehetőleg akár a munkahelyről is szívesen elugorva, mint egy megszokott ügyintézést, a mindennapi életvitelt folytatva meg tudja oldani, és utána a napi rutint egy baráti mosollyal, jó hangulatban, traumák elszenvedése nélkül folytassa.

Telefonos bejelentkezés munkanapokon 9-18 óra között.

Szeretettel várjuk Aranyér Központunkban Budapesten és Székesfehérváron!

1024 Budapest Lövőház u. 24.

1024 Budapest, Lövőház utca 24. félemelet 5.

A konzultációs díj fizetése rendelésünkön készpénzzel vagy bankkártyával történhet.
Az önkéntes egészségpénztár a kért számla ellenében a díj összegét a páciensnek a későbbiekben utalja vissza. (Közvetlenül egészségpénztári kártyákkal való fizetés jelenleg nem lehetséges.)

Egészségpénztári szerződéseink

Központunknak jelenleg a következő önkéntes egészségpénztárakkal (Ep.) van élő szerződése:
TELADOC (Advance Medical), UNION-Érted, Allianz Hungária Ep.,  Életút Ep., Generali Ep., Herendi Ep., IZYS Önsegélyező Pénztár, MKB Ep., OTP Ep., Patika Ep., Prémium (AXA) Ep., Vasutas Ep., Vitamin Ep.

Aranyér Központjaink 2014-ben az Év Magánrendelője verseny szakmai, 2017-ben a közönségdíját nyerték el.

Kövessen Facebook-on is!

Budapesti Központunkban lehetőség van fájdalomcsillapító, stresszoldó, nyugtató, bódító hatású dinitrogén-oxid gáz (közismertebb nevén nevetőgáz) alkalmazására. A betegbarát hozzáállás és a megnyugtató szakértelem alapvető a munkánk során, de tudjuk hogy sokak számára a fájdalomtól való félelem, stressz, szorongás nagyban megnehezíti a vizsgálatot - nekik javasoljuk a Livopan gáz használatát, ami hozzájárul a vizsgálat sikeréhez anélkül, hogy az értékéből elvenne. ... Olvasson tovább-->>See Less
Megtekintés Facebook-on

Küldetésünk, hogy könnyebbé tegyük az Ön életét végbélproblémáinak megelőzésével és meggyógyításával.

Hisszük, hogy minden embernek alapvető joga, hogy egészségesen, egészségügyi problémáktól mentesen, szabadon élhesse életét, és Egészségügyi Központunknak minden hiteles módon segítenie kell őt abban, hogy ezt el is érhesse.