Keresés
Close this search box.
Keresés

Kismedencei problémák komplex kivizsgálása és rehabilitációja műtét és fájdalom nélkül

Barátságos környezetben, többszörös “Év Magánrendelője”-díjas  Központunkban

Kinek segít a komplex kismedencei kivizsgálás és szükség esetén a személyre szabott rehabilitációs tréning program?

szules-utan (1)

Szülési, műtéti sérülések (gyanúja), kismedencei fájdalmak

A kismedencei és záróizmok, valamint az idegek hüvelyi szüléskor, de különböző műtétek (végbélsipoly, aranyér, végbélrák műtétje, végbéltágítás, méheltávolítás) alkalmával is sérülhetnek. Ennek hatására a sérült izmok működése meggyengül, más, épebben maradt izmok viszont igyekeznek (sokszor nem megfelelően) ezek szerepét átvenni. Ez a folyamat nem mindig alakul megfelelően és lassan, alattomosan, részben izomgyengeség okozta fokozódó lazaság, másrészt túlfeszülés okozta görcsösség alakulhat ki akár évtizedekkel később is.
Ez a későbbiekben akár különböző testtartásban, székeléskor vagy akár állandó jelleggel fájdalmat, székelési, vizelési, mozgási, tartási és szexuális problémákat

hasmenés

Széklet- és vizelettartási nehézség, kismedencei süllyedés

Amennyiben – általában a kor előrehaladtával – természetes módon, vagy akár sérülés hatására, hirtelen kialakulva a záróizom székletvisszatartó szerepe meggyengül, az a megszokott életvitelünket alapjaiban teheti tönkre. Általában a záróizmok gyengeségén túl, azok nem megfelelő működése is hozzájárul ahhoz, hogy először csak szél- és híg széklet esetén érzékeljük, majd később akár a kemény széklet visszatartása is lehetetlenné válik. Ebben az esetben a későbbiekben szóba kerülhet a roncsolódott záróizom helyreállító műtétje, viszont egyrészt törekednünk kell arra, hogy az állapotot akár műtét nélkül, a záróizom működésének rendbetételével és egyéb életmódi tanácsokkal újra élhessük mindennapi megszokott életünket. Amennyiben a helyreállító műtétre mindenképpen sort kell keríteni, a biofeedback tréning műtét előtt és után is segít abban, hogy az új helyzetben a záróizom a megfelelő módon, összehangoltan tudjon működni.

Orvosunk:

Dr. Pácsa Szilvia

nőgyógyász, kismedence betegségek szakorvosa

Személyes célom, hogy pácienseimet tudásommal gyógyuláshoz és az egészséges élet megtartásához segítsem.
Folyamatosan keresem azokat a lehetőségeket, amelyek a gyógyulást gyorsabbá és hatékonyabbá képesek tenni, hiszen az egészség, az egyéni csúcsforma elérésének feltétele a testi-lelki egyensúly megteremtése.
Ehhez a tudomány és a technika által kínált, bizonyítottan hatásos gyógyászati megoldásokat is felhasználom. Mindig személyesen is meggyőződtem az általam használt, tudományosan bizonyított módszerek hatékonyságában.

Közel 10 évvel ezelőtt fordultam a kismedence-betegségek (inkontinencia, süllyedés, kismedencei fájdalom) felé, jelentős tapasztalatot szereztem kismedencei problémával hozzám fordulók kivizsgálásában, ellátásában és gyógyításában. Rendelésem fókuszában a kismedencei betegségek kezelése, a női egészség visszaszerzése és megőrzése áll.
A kismedencei rehabilitációban, az inkontinencia kivizsgálásában és kezelésében a legfejlettebb technológiákat alkalmazom, amelyekkel valóban tartós eredményeket érhetünk el.

Rendelésemen a panaszok hátterének részletes felderítését követően mindenki egyénre szabott kezelési tervet kap, amely diétás, fizioterápiás, gyógyszeres vagy akár műtéti javaslatokat is tartalmaz.

A Magyar Nőgyógyász Társaság, a Magyar Kontinencia és Urogynekológiai Társaság, az IUGA (International Urogynecological Association) és az EUGA (European Urogynaecological Association) tagja vagyok.

Miből áll a komplex kismedencei kivizsgálás és személyre szabott rehabilitációs tréning program?

A vizsgálat nőgyógyászati pozícióban, háton fekve, lábakat széttárva kézzel való vizsgálatot követően nőgyógyászati feltárással, betekintéssel kezdődik.

A záróizom kóros működését többféle probléma is kiválthatja. Ezek szűrése visszatérő esetekben különösen fontos, hiszen ha a rejtett problémákat nem kezeljük, akkor a működés javulása nehezen lehet tartós. A túlzott feszülés hátterében sokszor gyulladás, részleges izomsérülés található. Lazább izmok esetén fel kell mérni a sérülés helyét, fokát, hogy a megfelelő tréningcélokat, módszereket ki tudjuk választani a legnagyobb siker érdekében. Központunkban ehhez a legmodernebb, digitális 3D-s végbélultrahang áll rendelkezésünkre.

A vizsgálat mind a végbél- vagy a hüvely záróizmait, a gát és kismedence izmait, mind a székelés folyamatában alapvető szerepet játszó izmok, és más testi folyamatok elektromos jeleit vizsgálja különböző elektródák segítségével. A vizsgálatkor a az ujjra, a mellkasra, hasfalra, a gátra, a hüvelybe vagy a végbélbe kerülhetnek speciális érzékelők, melyek jeleit számítógéppel elemezzük és értékeljük. Az egyes izomcsoportokat külön-külön vizsgálva fény derülhet azok kóros működésére, reflexeire, kifáradására, a választandó kezelés módjára és valószínűsített sikerére.

A vizsgálatot követően áttekintjük és megbeszéljük a proktológiai, az ultrahang, a nyomásmérés, az EMG és más hozott vizsgálat leleteit. Együtt döntünk, hogy milyen módszert javaslunk, vagy esetleg milyen további vizsgálat szükséges a diagnózis és a kezelés mélyebb finomítására, a még nagyobb siker érdekében.
Amennyiben a tréning mellett döntünk, előzetesen megbeszélt időpontban szakképzett trénereink esetleges kiegészítő kezeléssel együtt segítenek az elvárt cél elérésében. A tréning program során a vizsgálóeszközök segítségével kapott visszajelzés segíti a megfelelő izomműködés elsajátítását. A tapasztalatok alapján általában először egy 4 alkalmas tréning programot javaslunk, heti 1-2 megjelenéssel. Amennyiben a fejlődés ellenére az eredmény még nem megfelelő, további alkalmakat biztosítunk a gyakorláshoz.

Csapatunk küldetése, hogy az Ön életét könnyebbé tegyük a végbélproblémák megelőzésével és gyógyításával!

Kismedencei vizsgálati díjaink

Komplex kismedencei kivizsgálás csomag

kismedencei fájdalmak, inkontinencia, szülés utáni problémák esetén
40 000
 • konzultáció
 • hüvelyi vagy végbélvizsgálat
 • kolposzkópia
 • digitális 3D végbélultrahang vizsgálat
 • kismedencei izomaktivitási és -reflex vizsgálat (EMG biofeedback)
 • megbeszélés
 • a kezelési terv átbeszélése
 • tanácsadás
 • receptírás

Kismedencei rehabilitációs biofeedback tréning program díjaink

Intenzív kismedencei rehabilitációs biofeedback tréning program

a kismedencei izomműködés javítására, összehangolására
100 000 /4 alkalom
 • képzett biofeedback tréner segítségével
 • csak az előzetes „Kismedencei izomműködés vizsgálata” után, annak alapján összeállított program szerint
 • heti 2×50 perc, összesen 2 hét
 • a 20.000 Ft-os EMG szonda árával
 • menstruáció alatt nem lehetséges
 • megszakítás nélkül szükséges 2 hét alatt végigcsinálni

Hosszú kismedencei rehabilitációs biofeedback tréning program

a kismedencei izomműködés javítására, finom összehangolására, izomerősítésre
160 000 /8 alkalom
 • képzett biofeedback tréner segítségével
 • csak az előzetes „Kismedencei izomműködés vizsgálata” után, annak alapján összeállított program szerint
 • két hétig heti 2×50 perc, majd négy hétig heti 1×50 perc, összesen 6 hét
 • a 20.000 Ft-os EMG szonda árával
 • menstruáció alatt nem lehetséges
 • az első 2 hetet megszakítás nélkül szükséges végigcsinálni

Kismedencei biofeedback trénereink

Deli József

gyógytornász, kismedencei biofeedback tréner

Tanulmányaimat a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán végeztem gyógytornász szakon. Egyetemi éveim alatt sikeresen elsajátítottam a betegekkel történő kapcsolattartás módját. Mindig a páciensek igényeire szabva, a kezelőorvossal konzultálva zajlottak a fizio-, illetve fizikoterápiás kezelések, törekedve a fájdalom kizárására. Számos egyéni és csoportos foglalkozást tartottam már egészségügyi intézményekben és online módon egyaránt. Szakdolgozatomban napjaink egyik leggyakoribb emésztőrendszeri zavarával, a székrekedéssel foglalkoztam. Ekkor hallottam először a biofeedback tréningről is, amely véleményem szerint tovább>>

Pollákné Varga Zita

asszisztens, biofeedback tréner

Megbízható, felelősségtudó, fejlődni vágyó, segítő ,empatikus ember vagyok, szívesen foglalkozom emberekkel. 1999 óta vagyok kozmetikus, a saját szépségszalonom vezetése mellett 2012 óta oktatom is a tanulókat. Egészségügyi asszisztensként 2014 óta dolgozom. A központ csapatához 2020-ban csatlakoztam, és a biofeedback tréneri vizsgát is ebben az évben tettem le.

Egészségközpontunk

Egy mondatban: A gyógyító gondoskodás.
Úgy gondolom, Aranyér Központunk mottója az igényes emberi kapcsolatokról, egyéni problémák professzionális kezeléséről, élethelyzetek minőségi megoldásáról szól.

Miért menne máshová?

Garanciát jelent munkánkra nézve, hogy elnyertük az Év Magánrendelője verseny 2014-es szakmai, 2017-es közönségdíját. Annak ellenére, hogy a mi területünket kellemetlen volta miatt senki sem szereti, kíváncsi, miért is pont a proktológia képviselőjeként és miért mi, a Dr. Bánfalvi Aranyér Központ nyerhettük el kétszer is ezt a megtisztelő címet? Olvassa el vendégeink véleményét, érdemes.>>

Várjuk szeretettel az Év Magánrendelőjében Budapesten, ahol a vizsgálaton, kezeléseken akár
munkahelyről is elugorva,
a mindennapi életvitelt folytatva,
baráti, jó hangulatban,
traumák elszenvedése nélkül juthat túl.

Telefonos bejelentkezését munkanapokon 9-18 óráig várjuk:

+3630-868-0244

1024 Budapest, Lövőház utca 24. félemelet 5.
További információ a Központról>>

Nem csak az arcára szeretnénk mosolyt csalni. 🙂

Mit mondanak rólunk vendégeink?

Tisztelt Doktor Úr !! Ha valaki az Ön rendelőjéről rosszat mond , hát én azt megvereeeem .Ilyen korrekt fogadtatásban és ellátásban mint Önöknél még nemvolt részem, Előzékenységük, kedvességük,korrekt hozzáálásuk szinte egy kicsit nyomasztó hiszen a páciensek nem szokták meg az ilyen kedves fogadtatást és ellátást. Önök által változott meg a véleményem az orvosokról, hogy van akinél nemcsak a pénz számít hanem FŐLEG a páciens.( többségüknél ez fordítva van !! ) Ilyen ellátásért a távolság nem számít.

Üdvözlöm Önöket Topolyáról- Vajdaságból ( nem Románia) D. János
Rövid várakozási idő, kedves, disztkrét személyzet, alapos, nagytudású, kedves doktor, kellemes környezet. Részemről egy látogatás után tökéletes gyógyulás! Köszönöm, és további jó munkát Doktor Úr, és csapata!

Niesner Ágnes
Soha életemben nem találkoztam ilyen emberséges,empatikus és hatalmas szaktudással rendelkező emberrel.Ő volt az egyetlen,aki komolyan vette a prblémámat és ő volt,aki segíteni tudott rajtam.Sok embernek ajánlottam és fogom továbbra is.

Aranyosné Gyüre Andrea
Remek orvos, remek ember. Ha tudom, mi vár rám a rendelőben, nem vártam volna évekig a segítségért. A beavatkozás tökéletes eredménnyel zárult, kisebb kellemetlenségekkel, mint amire számítottam. Köszönöm itt is a DOKTOR ÚRNAK! 

Tóth Ferenc

Miért is érdemes személyre szabott kismedencei rehabilitációt választania problémái megoldásához?

Új, műtét nélküli hatékony módszer a teste, az izmai feletti kontroll visszaszerzésére, a kismedencei, gáti és végbélproblémák kezelésére fájdalommentesen. Hatékony a szülési és műtéti, baleseti kismedencei sérülések, valamint a túl erős vagy túl gyenge, rosszul működő kismedencei és záróizom esetében, mind a kismedencei műtétek előtt alkalmazva a nagyobb siker érdekében. A rehabilitációs tréning program az adott problémákat több oldalról is felfedő orvosi vizsgálatot követően személyre szabottan, a szinte mindig meglévő társbetegségek együttes kezelésével sokkal hatékonyabb, mint az általános „intim” területi torna.
Gyógyuljon nálunk barátságos, támogató környezetben, többszörös “Év Magánrendelője”-díjas  Központunkban!