Aranyér lézeres kezelése, műtétje Az Év Magánrendelőjében

 

Egy kíméletesebb módszer az aranyér kezelésére a lézeres műtét, az LHP, lézeres haemorrhoidoplastica.

Foglaljon most időpontot vizsgálatra Az Év Magánrendelőjébe!

Az aranyér vágás nélküli, lézeres fonnyasztásos műtéti  kezelése (LHP) lényegesen kisebb megterheléssel , sokkal kevesebb kellemetlen mellékhatással jár, mint a hagyományos, vágásos, varrásos aranyér műtét. Ráadásul ez a fajta aranyér műtét legtöbbször csak 2-3 hét munkából való kieséssel jár, ezért a mindennapi életvitelünkbe könnyebben beilleszthető. Ezzel együtt az aranyerek későbbi kiújulását, újabb aranyerek kialakulását megelőzve, az aranyeret kiváltó tényezőket megszüntetve hosszú távú panaszmentesség érhető el.

Biztos, hogy az Ön problémájára a lézeres műtét a legjobb megoldás?

Az aranyér tüneténeknek tulajdonított panaszokat -mint a fájdalom, a vérzés, a viszketés, szorulás- sokszor az aranyérrel együtt más végbélbetegség is okozza. Ezért sokszor csak mindezek összetett, egyénre szabott kezelésével érhető el hosszú távú és teljes gyógyulás. Ezért is fontos a teljes proktológiai szakvizsgálat alatt az “aranyér” panaszok okának pontos, szakszerű felderítése.
A lézeres aranyérműtét következtében sokszor 1-2 hétig ideiglenes duzzanat alakul ki, ami akár pici bőrnyúlványt is hátrahagyhat a gyógyulás után. Amennyiben ez zavaró, a későbbiekben ezt egy pici korrekciós beavatkozással meg lehet szüntetni.

Csak kivizsgáláskor derül ki, hogy Önnél vajon a lézeres műtét a legjobb választás.

Hogyan lehet igazán hatékony az aranyér okozta panaszok kezelése, gyógyítása?

 

Érdemes azt figyelembe venni, hogy az aranyér és más végbélbetegségek (végbélrepedés, fertőzések, gyulladások, bőrelváltozások) sokszor egyszerre, egymás mellett vagy miatt alakulnak ki, így a panaszokat általában kevert betegségek okozzák. Emiatt a megfelelő eredmény eléréséhez gyakran egymás után vagy egyszerre több végbélbetegség kezelése szükséges. Azért szokott egy idő után az öngyógyítás hatása elmúlni, mert vagy maga az aranyérbetegség vagy más, a panaszokat okozó alapbetegség vagy több végbélbetegség romlik otthon már kezelhetetlen, gyakran csak műtéttel gyógyítható szintre.
Az aranyeres panaszok kezelése ezért mielőbbi alapos vizsgálatot követően egyénileg, a vizsgálat során meghatározott módon és sorrendben javasolt. Ezzel biztosítható leginkább, hogy a kezelés az életvitelünkbe az élethelyzetünkhöz illően, kevéssé kellemetlen módon hosszú távon legyen hatékony.
Még így is előfordul néha, hogy az alapprobléma csak a kezelések folyamán derül ki, mikor az azt elfedő betegséget már megszüntették.

Aranyér lézeres haemorrhoidopexia (LHP) műtéti kezelése, ahogy mi csináljuk:

 

A lézeres műtétet leginkább duzzadt, vérző belső aranyerek esetén érdemes alkalmazni. Ez a fajta beavatkozás a végbélen kívül ejtett tűszúráson keresztül történik. A lézerszálat az aranyeres csomóba vezetve a lézer belülről zsugorítja, fonnyasztja el az aranyeret. Ezért ez a hagyományos, vágásokkal járó műtétnél sokkal kíméletesebb, műtét után nagyobb fájdalmak nélkül gyógyul. Mivel nem történik vágás, nincsenek hetekig fájdalmas, váladékozó sebek a végbélben. A műtét utáni duzzanat enyhe kellemetlenséggel jár, hetek alatt szűnik meg teljesen, de a munkaképességet csak 1-2 hétig csökkenti. A beavatkozást követően kb. 6 hét alatt zsugorodnak össze a kezelt aranyerek.

az-Ev-Maganrendeloje-2014-2017-logo

 

Mit jelent az aranyerek komplexen, egyénre szabott kezelése?

Az aranyér kezelése a maradandó panaszmentesség érdekében már kezdetekkor nem önmagában, hanem a többi meglévő végbél- és kismedencei problémával együtt javasolt. Általában gyulladások, sérülések, fertőzések járulnak az aranyérproblémákhoz.
A vizsgálatok során gyakran azt találjuk, hogy a rekesz-, has-, kismedencei és záróizmok nem megfelelően összehangolt együttműködése miatt az alhasi, kismedencei nyomás akár székeléskor, akár már a levegő nem helyes vételekor nagyban fokozódik, amely hosszú távon az aranyerek kialakulásához vezet.
Ilyenkor csak kivételes, nagy fokú panaszokat okozó aranyerek esetében érdemes rögtön az aranyereket gyógyítani, hiszen az aranyerek közvetlen kezelése további zavart okozhat az izmot összehangolt működésében. Így a kiváltó ok megszüntetése nélkül, akár erősödésével az aranyeres panaszok előbb-utóbb visszatérnek, de akár fokozódhatnak is.
Mindezekért gyanú esetén az aranyerek kezelése előtt először érdemes a kiváltó okokat kivizsgálni és megszüntetni a kismedencei EMG biofeedback asszisztált vizsgálat segítségével, mely során az érintett izmok feszülésének párhuzamos nyomás és elektromos vizsgálata rámutat a biofeedback kezelés szükségességére.

Felesleges kivárnia, míg az állapota már csak bonyolult, fájdalmas műtéttel lesz menthető!

Jelentkezzen be, hogy kevesebb kellemetlenséggel járó, alapos vizsgálatot követően kisebb megterheléssel segítsünk korábbi életét visszanyerni!

Aranyér Központunk 2014-ben az Év Magánrendelője verseny szakmai, 2017-ben a közönségdíját nyerte el.

Kövessen Facebook-on is!

🟦Március a vastagbéldaganat megelőzésének nemzetközi hónapja!🟦A téma legnagyobb sztárok szerint is kiemelten fontos, nemrég például nagy visszhangot keltett Ryan Reynolds figyelemfelhívó akciója: kamerák előtt esett át élete első vastagbéltükrözésén. A színész azért vállalta a nyilvánosságot, hogy életeket mentsen, és megmutatta, hogy a vizsgálat egyáltalán nem olyan kellemetlen, mint ahogy azt az emberek általában elképzelik. ... Olvasson tovább-->>See Less
Megtekintés Facebook-on

ARANYÉR KÖZPONTJAINK CÍME, ELÉRHETŐSÉGE:

Célunk, hogy a hatékony vizsgálatot, kezeléseket Ön lehetőleg akár a munkahelyről is szívesen elugorva, mint egy megszokott ügyintézést, a mindennapi életvitelt folytatva meg tudja oldani, és utána a napi rutint egy baráti mosollyal, jó hangulatban, traumák elszenvedése nélkül folytassa.

Szeretettel várjuk Aranyér Központunkban Budapesten és Székesfehérváron!

Budapesti proktológia

Budapesti Aranyér Központunk címe:

1024 Budapest, Lövőház utca 24.
félemelet 5. (8-as kapucsengő)

Székesfehérvári proktológia

Székesfehérvári Aranyér Központunk címe:

8000 Székesfehérvár, Kertalja utca 11/A.

Egészségpénztárak

A konzultációs díj fizetése rendelésünkön készpénzzel vagy bankkártyával történhet. Az önkéntes egészségpénztár a kért számla ellenében a díj összegét a páciensnek a későbbiekben utalja vissza. (Közvetlenül egészségpénztári kártyákkal való fizetés nem lehetséges.)

Központunk jelenleg a következő önkéntes egészségpénztárakkal (Ep.) kötött szerződést:

TELADOC, Union Érted, Allianz Hungária Ep., Danubius Ep., Életút Ep., Generali Ep., Herendi Ep., IZYS Önsegélyező Pénztár, Medicina Ep., MKB Ep., OTP Ep., Patika Ep., Postás Ep., Prémium (AXA) Ep., Questor Ep., Tempo Ep., Vasutas Ep., Vitamin Ep.

Előzze meg panaszai fokozódását!

Foglaljon most időpontot kivizsgálásra Az Év Magánrendelőjébe!

Partnereink

Küldetésünk, hogy könnyebbé tegyük az Ön életét végbélproblémáinak megelőzésével és meggyógyításával.

Hisszük, hogy minden embernek alapvető joga, hogy egészségesen, egészségügyi problémáktól mentesen, szabadon élhesse életét, és Egészségügyi Központunknak minden hiteles módon segítenie kell őt abban, hogy ezt el is érhesse.